20190920

Kadın girişimcilerin ürünleri için ‘İyi işler dükkanı’ açtılar

Kadın girişimcilerin ürünleri için ‘İyi işler dükkanı’ açtılar


Kadın girişimcilerin ürünleri için ‘İyi işler dükkanı’ açtılar

Kadın iş insanları ve girişimciler İstanbul’da bir araya geldi.


RECEP ERÇİN

Ekonomi basınının yazar ve editörlerinin de yer aldığı toplantıda Boyner Grup ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle hayata geçirilen "İyi İşler" programında kaydedilen yeni aşama anlatıldı.

Perakende sektöründe, kadın girişimcileri güçlendirmek amacıyla, Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası tarafından dünyaya örnek gösterilen projeye katılan işletme sahibi kadınların ürünlerinin Morhipo.com’da açılan ‘İyi İşler Dükkanı’nda satışa sunulacağı bildirildi.

‘REFAHIN YAYILMASI İÇİN ŞART’

24 kadın işletmecinin binlerce ürününün, aylık 40 milyondan fazla müşteriyi ağırlayan Morhipo.com’da yer almasına yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner,"İyi İşler Dükkan ile kadın girişimcilerin en önemli ihtiyacı olan pazara erişim konusunda onlara destek olurken, iyi işler üreten kadın girişimciler de Boyner Grup ve Morhipo.com’a büyük değer katıyor. Ekonomimizin kalitesinin artması, büyümesi ve refahın tabana yayılması için kadınların ekonomiye katılımı şart" dedi.

BİNE YAKIN KADININ EMEĞİ VAR

Türkiye’de kadın girişimciliğinin yaygınlaşması, kadın istihdamının artması ve genel olarak kadının ekonomik, sosyal ve politik konumunun güçlendirilmesi için var gücüyle çalıştıklarını belirten KAGİDER Başkanı Emine Erdem de, "Yeni dönem hedeflerimiz arasında kadın girişimcilerin dijitalleşme, bilim ve teknolojide güçlenmesi için Anadolu’nun her yerinde daha fazla kadın girişimciye ulaşmak yer alıyor. İyi İşler, sadece programa katılan kadın girişimcilere değil, onların aracılığıyla kendi işletmelerinde istihdam edilen bine yakın kadına da dolaylı olarak destek sağlayacağı için kadınlar güçlendikçe ekonomimiz de güçlenecek" ifadelerini kullandı. Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban da toplantıda yer aldı.

Alıntı/Kaynak: Aydınlık Gazetesi


📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...