20180117

Yabancılar da Atatürk'e hayran

Yabancılar da Atatürk'e hayran

Aydınlık Gazetesi


Anıtkabir Komutanlığı internet sitesinde yabancıların Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yazdığı mesajlar paylaşıldı.

Seda AKYÜZ / ANKARA

Anıtkabir Komutanlığı internet sitesinde yabancıların ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için yazdığı mesajlar yayınladı. Mesajlarda Atatürk’e duyulan büyük hayranlık, saygı ve sevgi okunuyor.
Mustafa Kemal Atatürk’e sadece Türk milletinin değil tüm dünya ülkelerinin vatandaşlarının saygı ve sevgi duyduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Anıtkabir Komutanlığı, 2017 yılında Anıtkabir’i ziyaret edenler arasında yer alan yabancıların bıraktığı mesajları da resmi internet sitesinde yayınladı.
7 Ekim 2017’de Anıtkabir’e gelen Ali Mrayat mesajında şöyle diyordu: “Bana göre yaptıklarınız, Türkiye’yi büyük bir ulus haline getirdi. Huzur içinde uyuyunuz!”

‘YARATTIĞINIZ TÜRKİYE İÇİN...’

Imron Fathır, bir dahi olduğunu ifade ettiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu saygıyı, “Zor durumlardan çıkan büyük lider” sözleriyle anlattı. Türkiye’de bulunduğu için mutlu olduğunu ifade eden Yuliya Shamanaeva da mesajında şu satırlara yer verdi: “Büyük ülkenizde bulunduğum için mutluyum. Yarattığınız büyük Türkiye için teşekkür ederim.” Endonezyalı Lyla Fajriyah Idris de Atatürk’ün ne kadar mükemmel bir insan olduğunu bildiğini belirterek, O’nun mozolesini ziyaret etmekten duyduğu sevinci ifade etti.

Öte yandan 2017 yılında Anıtkabir’i ziyaret eden yabancı sayısı 180 bin 937 kişi olarak tespit edildi. Bu sayı 2016 yılında 86 bin 486, 2015 yılında ise 169 bin 65 olarak belirlenmişti.

Alıntı Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/yabancilar-da-ataturk-e-hayran-turkiye-ocak-2018

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...